Cetăţeni din Afganistan, Siria , Liban, Turcia și Irak depistați de poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni

290

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II şi Nădlac II – Csanadpalotaau  depistat  22 cetăţeni din Afganistan, Siria , Liban, Irak  şi Turcia, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare.

În data de  25.01.2021, în jurul orei 10.18, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Borș II au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar înmatriculat în Polonia, la volanul căruia se afla un cetățean din Belarus. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cablaje pentru o societate din Finlanda.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, în urma căruia au descoperit, ascunse în partea din față a compartimentului marfă, zece persoane, cetățeni afgani, sirieni şi libanezi, având vârste cuprinse între 15 şi 32 de ani, solicitanți de azil în România.

În data de  26.01.2021, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani,la volanul unui ansamblu rutier, înmatriculat în România. 

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, în partea din faţă a compartimentului marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit un loc special amenajat în care erau ascunse şapte persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani. De asemenea,  poliţiştii de frontieră au mai stabilit că şoferul automarfarului avea dreptul de a conduce suspendat.

În acelaşi punct de frontieră, în jurul orei 06.05,  într-un alt automarfar condus de un cetăţean român au fost descoperiţi ascunşi cinci cetăţeni turci şi irakieni.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele trei cazuri pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.