Cetăţeni din Afganistan, Irak, și Egipt, depistați la graniţa cu Ungaria

103

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrulSectoarelor Poliţiei de Frontierei Borș şi Girișu de Criș au depistat opt cetățeni din Afganistan, Irak și Egipt care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria, fie ascunși într-un automarfar, fie pe jos.

 

În data de 07.06.2021, în jurul orei 01.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în R. Moldova. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, transformatoare electrice din Turcia, pentru o societate din Finlanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, cinci cetăţeni din Afganistan, Irak și Egipt, cu vârste cuprinse între 9 și 40 de ani.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Girișu de Criș au derulat acțiuni specifice pentru prevenirea migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma cărora au depistat, în apropierea liniei de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, cu intenția de a trece frontiera în Ungaria.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit, că cei în cauză sunt trei cetățeni din Irak și Egipt, având vârste cuprinse între 18 și 23 de ani.

În ambele cazuri, la verificări s-a constatat că cetăţenii străini erau solicitanţi de azil în ţara noastră şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestule Europei. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.