19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism, cu permis de conducere fals în P.T.F Borș

 

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un bărbat din România care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere irlandez, fals.

În data de 9 iunie 2018, în jurul orei 9,30, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Tiberiu L, în vârstă de 35 de ani, cu domiciliul în județul Cluj, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din Irlanda.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate,  colegii noștri au constatat că persoana în cauză nu are permis de conducere românesc.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de la un conațional, plătind suma de 1.600 de euro, pe teritoriul Germaniei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda  permis de conducere .

La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Un urmărit general, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat o persoană din România pe numele căreia era emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

În data de 10 iunie2018, în jurul orei 9, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră cetăţeanul român Ionuţ  M, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în judeţul Dâmboviţa.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române,  un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani si 6 luni.

Persoana în cauză a fost predată unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,739FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI