Cetățean moldovean cu document românesc fals, depistat în Vama Borș

57
Vama Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș au depistat un cetăţean din R. Moldova, care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate falsă românească.

 În data de 24.06.2019, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, ca pasager al unui microbuz, o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Efectuând verificările specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

Astfel, s-a constatat că acesta este cetățean din R. Moldova, P.D., în vârstă de 34 de ani. Bărbatul a declarat că a obținut documentul în cauză de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 300 euro și că a recurs la această metodă deoarece depășise termenul de ședere în Spațiul Schengen.

În cauză, au fost întocmite acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, fals și uz de fals și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.