Cel mai mare centru de carantină din Bihor se va închide

329

Cel mai mare centru de carantină din județul Bihor, desemnat în cadrul hotelului Ceres, Băile 1 Mai, se va închide începând cu data de 21 iunie.

În prezent, în centrul din hotel Ceres se află 9 persoane, din care 7 sunt la carantinate la cerere, iar 2 pentru încălcarea izolării la domiciliu, conform măsurilor în vigoare. Persoanele care nu au finalizat perioada celor 14 zile de carantină la momentul închiderii centrului din Ceres vor fi transferate în centrul din Pădurea Neagră, care are o capacitate de 48 de locuri. Starea de sănătate a persoanelor carantinate va fi monitorizată în continuare, conform prevederilor legale.

În vederea reintegrării hotelului Ceres, care are o capacitate de 460 de locuri, în circuitul turistic, Direcția de Sănătate Publică Bihor va aplica măsurile specifice de igienizare și dezinfecție pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Prefectul Dumitru Țiplea precizează că „închidem astfel încă un capitol din lupta pe care am dus-o împotriva Covid-19. Rămânem vigilenți și pregătiți să reactivăm centrele de carantină din Bihor, dar sperăm că nu vom fi nevoiți să o facem. Bihorenii trebuie să respecte, ca și până acum, măsurile sanitare în vigoare, în special portul măștii, igiena mâinilor și distanța de 1,5 metri între persoane.”

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.