Câștigătorii concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

232

Peste 90 elevi din cadrul a 15 echipe au participat, azi, 13 mai, pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv Oradea, la faza judeţeană a competiţiilor şcolare „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”,activitate organizată de Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților și Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor, în colaborare cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

 

Concursurile se organizează anual cu elevii, având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile, scopul acestora vizând dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi analiză a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, promovareaatitudinilor şi comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şidezvoltarea spiritului civic în rândul tinerei generații.

La startul celor două competiţii, desfăşurate pe parcursul a cinci ore, s-au aliniat 15 echipe din cadrulLiceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Colegiului Național „Onisifor Ghibu” Oradea, Colegiului Național „Octavian Goga’’ Marghita, Colegiului „Unirea” Ștei,Colegiului Național „Samuil Vulcan” Beiuș, Liceului Teoretic “Gabriel Țepelea” Borod, Școlii Gimnaziale nr. 1 Căbești, Școlii Gimnaziale nr. 1 Remetea și Școlii Gimnaziale „Szalardi Janos” Sălard.

După parcurgerea probei teoretice și a celor două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”), rezultatele concursului ” Prietenii pompierilor ” au fost următoarele:

Fete

​Locul I​- Școala Gimnazială nr. 1 Căbești

Locul II​- Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea

Băieţi

​Locul I​- Școala Gimnazială nr. 1 Remetea

​Locul II​- Școala Gimnazială „Szalardi Janos” Sălard

​Locul III ​- Școala Gimnazială nr. 1 Căbești

La competiţia cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”,  ale cărei probe practice au constat în “ Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 metri” şi “ Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, podiumul a fost ocupat de următoarele echipe:        

LICEU

​Locul I​- Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș

​Locul II​- Liceul Teoretic “Gabriel Țepelea” Borod

​Locul III ​- Colegiul Național „Octavian Goga’’ Marghita

GIMNAZIU

​Locul I​- Colegiul Național „Octavian Goga’’ Marghita

​Locul II​- Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea

​Locul III ​- Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea

Concursurile s-au încheiat cu festivitate de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele trei locuri fiind  recompensate cu cupe, diplome, medalii și premii.

De asemenea, pentru munca și timpul investite în pregătirea pentru această activitate de promovare a spiritului civic și de instruire în domeniul situațiilor de urgență, toate echipele participante au fost răsplătite cu diplome și diferite premii.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.