Câștigătorii concursului „Mândru-i cântecu-n Bihor” ediția anului 2018

488
buciu-corina-1024x683-800x534

Vineri, 8 iunie 2018, la Filarmonica de Stat din Oradea, s-a desfășurat a XLI-a ediție a Festivalului-concurs „Mândru-i cântecu-n Bihor” organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, în parteneriat cu Teatrul „Regina Maria” din Oradea – Orchestra Ansamblului Profesionist ,,Crișana” și Filarmonica de Stat din Oradea.

 

În urma deliberării juriului, care a fost format  din specialiștii: Prof. Univ. Dr. Oana Lianu de la Facultatea de Arte din Oradea– președintele juriului, îndrăgitul solist bihorean de muzică populară Cornel Borza, etnografa Dr.  Simona Ioana Bala muzeograf – Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Leontin Ciucur directorul Ansamblului Artistic Profesionist ”Crișana” și prof. Sorin Miescu de la Liceul de Arte din Oradea.

Câștigătorii din acest an ai concursului sunt:

Marele premiu „Elisabeta Pavel” – Popa Bianca

Premiul Special „Florica Ungur” – Buciu Corina

Soliști vocali: Premiul I – Suciu Romina

Premiul II – Naghi Mirel

Premiul III – Țenț Paula

Soliști instrumentiști: Premiul I – Mârza Rareș – vioară

Premiul II – Lezeu Denis – clarinet

Premiul III – Szanto Torja Denis  – vioară

Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ”Crișana”, dirijor Adrian Miescu, iar prezentarea festivalului de către Andrada Oros.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.