Caravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge, din nou, în Bihor

497

Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge, pentru a 2- a oară, în județul Bihor, sâmbătă, 28 octombrie a.c., fiind prezentă în municipiul Beiuș (pe strada Garofiței, pe platoul de lângă Spitalul Municipal Beiuș – Staționar 2) și duminică, 29 octombrie a.c., în municipiul Marghita (pe Calea Republicii, nr.1, la intrarea în Parcul Primăriei).

În ambele zile, între orele 10.00 – 18.00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor va organiza cursuri de pregătire a cetățenilor, în scopul formării unui comportament adecvat înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență ce pot surveni pe teritoriul țării noastre.

În perioada 28 – 29 octombrie a.c., în sala de școlarizare a Caravanei SMURD, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor va desfășura cursuri ce vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii, alunecări de teren — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. De asemenea, în intervalul orar menționat, pompierii militari paramedici din cadrul Secției de Pompieri Beiuș, respectiv al Detașamentului de Pompieri Marghita vor organiza cursuri de acordare a primului ajutor în diferite situații.
Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Persoanele interesate să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD ‘Fii pregătit!’ se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD: http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.

Caravana „Fii pregătit” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.