Căprioară salvată de pompieri (video)

248
Căprioară salvată de pompieri
Foto ©️ ISU Bihor

O căprioară rănită, căzută într-un bazin decantor, a fost salvată sâmbătă, de pompierii militari marghiteni.

Sâmbătă, 28 martie, în jurul orei 11.25, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția pompierilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, pe strada Ion I. C. Brătianu din municipiul Marghita, pentru salvarea unei căprioare.

Ajunși în trei minute la locul indicat de apelant, pompierii militari din cadrul Detașamentului Marghita au coborât rapid în bazinul decantor adânc de circa doi metri, unde căprioara rămăsese captivă și, cu ajutorul unei foi de cort, a cordițelor și al altor accesorii din dotare, au evacuat cu grijă, animalul rănit, hipotermic și speriat.

Pentru protecția animalului salvat, pompierii au chemat la fața locului un veterinar, care i-a acordat căprioarei, tratamentul de specialitate care se impunea, predând-o ulterior reprezentanților Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) – punctul de lucru Marghita.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.