Campionii etapei judeţene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

100

În data de 17 mai, Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat faza judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, competiţie la startul căreia s-au aliniat 13 echipaje din judeţul Bihor.

Fiecare echipaj din cadrul celor nouă servicii voluntare şi patru servicii private pentru situaţii de urgenţă participante, a avut in componenţă zece membri (opt concurenţi şi două rezerve), coordonaţi de un antrenor (şeful serviciului).

În cadrul competiţiei, al cărei scop îl constituie dezvoltarea deprinderilor şi abilităţilor necesare acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, echipele rivale şi-au disputat întâietatea pe parcursul a trei probe practice :”Ştafeta 4X100 metri”, “Pista de îndemânare şi viteză” şi “Realizarea dispozitivului de intervenţie”.

La finalul celor cinci ore de concurs, rezultatele obţinute de competitori s-au concretizat în următorul clasament:
” Servicii voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ” (SVSU):

Locul I – SVSU DIOSIG
Locul II – SVSU ȘIMIAN
Locul III – SVSU CURTUIȘENI
” Servicii private pentru Situaţii de Urgenţă “(SPSU):
Locul I – SPSU OMV PETROM S.A.
Locul II – SPSU CELESTICA S.A. ORADEA
Locul III – SPSU SINTEZA S.A. ORADEA

Echipele clasate pe primul loc în cadrul celor două categorii (SVSU DIOSIG şi SPSU OMV PETROM) vor participa la etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, ce se va desfăşura în județul Sălaj, în luna iulie.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.