26.5 C
Aleşd
joi, 25 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Campanie de amploare în Bihor: Peste 7.900 de șoferi testați pentru alcool și droguri. Au fost reținute 67 de permise de conducere

În perioada 17 – 23 iunie, județul Bihor a fost scena unei ample operațiuni desfășurate de polițiștii rutieri, parte a campaniei europene ROADPOL Alcohol&Drugs. Acțiunea, desfășurată simultan în toate statele membre ale Organizației Polițiilor Rutiere Europene (ROADPOL), a avut ca principal obiectiv sporirea siguranței rutiere prin depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului și drogurilor.

Activitățile desfășurate în județul Bihor au implicat un număr impresionant de 329 de polițiști rutieri, care au realizat nu mai puțin de 7.920 de testări pentru detectarea prezenței alcoolului sau a substanțelor psihoactive în organism. Rezultatele nu au întârziat să apară, confirmând necesitatea și eficiența acestei acțiuni de amploare.

Rezultatele campaniei în Bihor

În urma testărilor efectuate, au fost reținute 67 de permise de conducere pentru abateri contravenționale, șoferii având concentrații de alcool în aerul expirat sub pragul legal de 0,40 mg/l. Aceste cazuri au fost tratate cu maximă seriozitate, în vederea prevenirii unor potențiale incidente rutiere.

Mai grav, 11 dosare penale au fost întocmite pentru șoferi care au prezentat concentrații de alcool peste valoarea legală de 0,40 mg/l în aerul expirat. Aceste persoane vor răspunde penal pentru faptele lor, conform legislației în vigoare, subliniind astfel politica de toleranță zero a autorităților față de conducerea sub influența alcoolului.

Consumul de droguri la volan, sub lupă

De asemenea, polițiștii bihoreni au întocmit șapte dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive. Aceste cazuri evidențiază o altă problemă majoră pe drumurile din județ, iar acțiunile de testare pentru droguri devin tot mai importante pentru asigurarea siguranței rutiere.

Impactul acțiunii ROADPOL Alcohol&Drugs

Acțiunea ROADPOL Alcohol&Drugs, desfășurată pe parcursul unei săptămâni, a avut un impact semnificativ în județul Bihor, subliniind importanța testărilor regulate și a prezenței active a poliției pe drumuri. Prin aceste măsuri, autoritățile își propun să reducă numărul accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri și să promoveze un comportament responsabil în trafic.

Acțiunea este parte a unui efort continuu la nivel european de a crește siguranța pe drumuri și de a educa conducătorii auto cu privire la riscurile și consecințele grave ale conducerii sub influența substanțelor interzise. Autoritățile bihorene vor continua să desfășoare astfel de acțiuni și în viitor, pentru a asigura că drumurile județului rămân sigure pentru toți participanții la trafic.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,938FaniÎmi place
1,732CititoriConectați-vă
985CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI