Campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”, pe sfârșite

193
 

Campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor” se aproapie de sfârșit. Întreaga comunitate s-a alăturat demersului de a face curățenie în toate zonele județului nostru, scopul acestei campanii fiind acela de a conștientiza importanța colectării separate a deșeurilor și de a avea o atitudine mai responsabilă față de mediul înconjurător.

În cadrul campaniei au fost organizate două concursuri, „Campionatul bihorean al curățeniei” și „Ecoprovocarea”. În cazul primei competiții, primăriiled in cele 6 zone de operare au șansa de a câștiga câte un premiu de 100.000 lei. Această sumă se va regăsi într-un proiect prietenos cu mediul înconjurător. Toate cele 100 primării eligibile s-au înscris în concurs și au organizat până astăzi, inclusiv, 149 de acțiuni de igienizare. Pe 29 și 30 iunie mai sunt programate alte 4 astfel de acțiuni. În desemnarea câștigătorului se va ține cont de cantitățile de deșeuri colectate de-a lungul întregii luni iunie, de pe raza fiecărui U.A.T..

În ceea ce privește concursul destinat elevilor,„Ecoprovocarea”, s-au înscris copii din 102 școli din județ. Vor fi extrași prin tragere la sorți 12 câștigători, câte doi din fiecare zonă de colectare a deșeurilor. Premiul va consta în vouchere de câte 1.000 lei, care vorputea fi folosite în magazinul DECATHLON din Oradea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.