Bombă descoperită la Sâniob, în timpul efectuării unor lucrări la rețeaua de canalizare

66
 

Joi, 28 octombrie, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic de Urgență 112, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost mobilizat în localitatea Sâniob, pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.​

Ajunși la locul indicat de apelant, specialiștii pirotehnicieni au identificat un proiectil de calibru 76 de milimetri, provenit din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Muniția a fost descoperită de un muncitor, în timp ce efectua lucrări la rețeaua de canalizare din localitate.

Proiectilul a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către pompierii militari, urmând a fi distrus ulterior, prin explozie controlată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.