Bombă de artilerie descoperită într-un cimitir din Bihor

1122

Marți, 5 ianuarie, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat să efectueze o operaţiune de asanare a muniţiei neexplodate, în Cimitirul Municipal „Rulikowski”, din Oradea.

Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au identificat o bombă de artilerie, de calibru 60 de milimetri,în stare de funcționare, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial. 

Muniția, descoperită de un angajat în timp ce săpa o groapă de înhumare, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată.​

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reamintește persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.