Biroul Electoral Municipal Oradea a înmânat azi certificatul doveditor al alegerilor în funcția de primar, respectiv consilier local în Oradea

261

Azi, 8 octombrie, a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea înmânarea certificatului doveditor al alegerilor în funcția de primar, respectiv consilier local în Oradea, de către președintele Biroului Electoral Municipal Oradea(BEM), judecătorul Antik Levente.

 

Acesta a înmânat, într-un cadru oficial, primarului ales al Oradiei, Florin Birta și celor 27 de consilieri aleși, certificatul doveditor al alegerilor.

Cei 27 de consilieri locali sunt: Dulca Camelia-Mariana, Căuș Vasile-Aurel, Dragoș Marcel-Daniel, Burta Olivia-Ligia, Morar Grigore, Nica Antonia-Monica, Filimon Teofil–Laviniu, Moș Patricia-Simina-Arina, Dușe Traian-Adrian,Lezeu Ioan, Marinău Florin-Liviu, Crăciun Nicolae-Andrei, Buhaș Camelia-Liana, Zdrâncă Ionel-Marius, Chiană Laurențiu-Alin, Tirla Ioan-Alexandru, Negrean Daniel-Dumitru, Barabaș Călin-Iulian, Tau Ioan, Nica Nicolae, Szabo Jozsef, Hunyadi Istvan, Kadar Hunor, Peto Dalma-Csilla, Pavel Emilian, Madar Marius Adrian și Bungău Florica.

Urmează ca Judecătoria Oradea să emită o încheiere de validare, după care Prefectul Județului Bihor va emite ordinul de convocare a ședinței de constituire a noului Consiliu Local.

Mandatele trebuie validate de instanțe în cel mult 25 de zile de la data desfășurării alegerilor, respectiv până la data de 21 octombrie.

După validarea mandatelor aleșilor locali de către instanța competentă și în urma ordinului de convocare emis de prefect, aleșii vor depune jurământul în fațareprezentanților Guvernului în teritoriu, în cadrul ședinței de constituire.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.