Bihorul are prima platformă online care prezintă, în timp real, statistici legate de COVID-19 la nivel județean

154

Bihorul este primul județ din România care are o platformă online special creată unde se regăsesc informații, în timp real, legate de numărul persoanelor vaccinate, procentul celor vaccinați, doze de vaccin disponibile, centre de vaccinare, cazuri noi înregistrate și pacienți internați. Site-ul a fost creat la inițiativa Primăriei Oradea, cu sprijinul Instituției Prefectului Bihor, Consiliului Județean Bihor,Direcției de Sănătate Publică Bihor și a Băncii Mondiale.

Platforma, care poate fi accesată urmărind link-ul www.covid19bihor.ro, prezintă statistici și date legate de îmbolnăvirile cu Covid-19, dar și modul în care decurge campania de vaccinare în Bihor. Toate aceste informațiisunt actualizate zilnic.

Astfel, aflăm că în ultimele 24 de ore, în județ, s-au vaccinat 580 de persoane, din care 273 cu schema completă. La ora actuală, în Bihor sunt 205.470 de vaccinați, iar pentru a atinge procentul de 70% ar mai fi nevoie de 186.672 persoane.

Potrivit statisticilor disponibile, dacă s-ar menține ritmul din ultimele 7 luni, în care s-a înregistrat o medie de 392 de persoane vaccinate pe zi, în 3 decembrie 2022, s-ar atinge pragul de 70% vaccinați cu schema completă.

La 5 decembrie, cel mai mare procent al persoanelor vaccinate era înregistrat în localitatea Sântandrei, 46,96%, urmată de municipiul Oradea, 42,70%, și de comuna Paleu, 40,01%.

De la începutul pandemiei, în județ, au fost înregistrate 50.422 de cazuri, din care 47.399 de vindecări totale și 2.539 de decese. Incidența, la 20 decembrie 2021, în Bihor, era de 0,93.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.