3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Bihoreanul Gheorghe Chiș a intrat în greva foamei

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România (FNSAR) orădeanul Gheorghe Chiș a intrat luni în greva foamei. Sindicalistul era nemulțumit că articolul privind condițiile speciale de muncă a fost abrogat.

- Publicitate -

Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România (FNSAR) a intrat în greva foamei pentru că articolul privind condițiilor speciale a fost abrogat. ”Ambulanțierii nu mai beneficiază de condiții speciale, acest articol a fost abrogat. Vor veni aici și colegii mei din teritoriu”, a declarat acesta.

Informați a fost confirmată și de liderul din Bihor al Organizaţiei Sindicale Ambulanța.

„Gheorghe Chiş a fost astăzi în Parlament pentru a discuta despre Legea 5 dar cei de acolo nu au vrut să se gândească și la noi. Legea 5 nu este aplicată pentru că nu există încă norme de aplicare și a fost mereu, din 2021 încoace, blocată. Exista totuși o speranță și pentru noi, dar acum am aflat că se taie. Era foarte important că personalul operativ al ambulanțelor era încadrat în condiții speciale de muncă. Munca de ambulanțier este una extrem de solicitantă și speram ca cei care împlinesc 57 de ani și nu mai pot fizic și psihic să lucreze, să poată ieși la pensie. Măcar cei din grupa a doua. Am tot așteptat să apară normele de aplicare ale acestei legi iar acum ne-am trezit că parlamentarii au tăiat tot”, a declarat, Marius Harapu, președintele Organizaţiei Sindicale Ambulanța Bihor, membră a FNSAR, potrivit crișana.ro.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI