Bihoreancă acuzată de înșelăciune, trimisă în judecată! A prejudiciat zeci de persoane cu peste 400.000 lei

478

Poliţiştii bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unei orădence, administratoare a două societăți comerciale, bănuită că ar fi prejudiciat zeci de persoane cu peste 400.000 de lei, prin înșelăciune în formă continuată.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările faţă de o femeie de 45 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice o bănuiesc pe aceasta că, în perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019, în mod repetat, în calitate de administratoare a unei societăți comerciale cu sediul în comuna Girișu de Criș, județul Bihor, dar și de administratoare de facto a unei alte societăți cu sediul în municipiul Oradea, societăți care nu au deținut licență de turism, ar fi indus și menținut în eroare 53 de persoane (59 de acte materiale), cărora le-ar fi vândut pachete turistice și/sau bilete de avion cu diferite destinații de pe întreg mapamondul, pentru care ar fi emis facturi fiscale și chitanțe în numele celor două societăți, prezentându-le astfel persoanelor vătămate, în mod fals, că vor beneficia de serviciile pe care le-au achiziționat (transport cu avionul și servicii turistice de cazare).

În realitate, aceasta nu a achiziționat de la companiile aeriene și/sau de la agențiile de turism tur operator respectivele servicii, ci doar a simulat achiziționarea, prin remiterea către beneficiari de confirmări de rezervare și nu de bilete de avion, cum au crezut aceștia, iar banii încasați astfel i-ar fi folosit în interes personal”, a precizat Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Valoarea prejudiciul total cauzat astfel celor 53 de persoane este de 401.279 lei, din care au fost recuperați 5.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celei în cauză.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.