Bihorean trimis în judecată pentru tăiere și furt de arbori dintr-o pădure

2125
padure defrișată cioate

Polițiștii bihoreni au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a unui bărbat de 43 de ani, bănuit că ar fi sustras dintr-o pădure material lemnos de peste 31.000 de lei.

 

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările față de un bărbat de 43 de ani, din comuna Gepiu, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracţiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Ordine Publică îl bănuiesc pe acesta că, la 30 noiembrie 2017, angajat, la momentul săvârșirii faptei, în calitate de pădurar, la un ocol silvic din județul Bihor, ar fi instigat mai multe persoane să taie fără drept 14 arbori, specia „cer”, cel în cauză fiind bănuit că ar fi sustras materialul lemnos rezultat din tăierea fără drept a respectivilor arbori.

Arborii, în volum total de 44,64 metri cubi și în valoare de 31.524,38 lei (fără T.V.A), au fost tăiați și sustrași dintr-o pădure de pe raza localității bihorene Păușa, fără documentele legale necesare și fără ca acesta să dețină autorizație de exploatare.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările în cauză și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a bihoreanului de 43 de ani.

 

Urmărește-ne și pe Google News