Barbatul de 46 de ani dat disparut a fost gasit mort! Criminalii i-au turnat sodă caustică pe față

5036
poliția criminalistică-800x535
Foto caracter ilustrativ
 

Intr-un comunicat al, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor se informeaza că s-a demarat urmarirea penala în cazul barbatului disparut în data de 5 ianuarie 2020, caz mediatizat si de AlesdOnline.

Potrivit procurorului de caz: “Lucrătorii Postului de Poliţie al comunei Girişu de Criş, au fost sesizaţi de către numita G.K. cu privire la dispariţia, din data de 05.01.2020, în intervalul orei 1800-2000, a concubinului său, numitul Cordoş Nicolae Vasile domiciliat în comuna Girişu de Criş, nr. 11, jud. Bihor. Din verificările efectuate de către organele de poliţie au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la faptul că numitul Cordoş Nicolae Vasile a fost omorât în noaptea de 04/05 ianuarie 2020, de către membrii familiei sale, fiind transportat ulterior pe un teren agricol de pe raza localităţii Gepiu, jud. Bihor.“

Din mijloacele de probă administrate până în prezent, rezultă faptul că, în seara zilei de 04 ianuarie 2020, pe fondul  unei stări conflictuale mai vechi, urmare a instigării suspectei G.K., suspecţii K.A.P. şi F.I.C.F. au aplicat victimei Cordoş Nicolae Vasile lovituri cu un sucitor de lemn şi cu un levier, în zone vitale ale oraganismului, provocându-i leziuni fizice grave, care au generat decesul acestuia.

După comiterea faptei, suspecţii au cumpărat sodă caustică de la Hipermarketul Leroy Merlin, din Oradea, după care au transportat cadavrul până pe raza comunei Gepiu, sat Berechiu, jud. Bihor, unde l-au aruncat în zona canalului colector din apropierea drumului agricol, la circa 100 de metri de calea ferată Oradea-Salonta, loc în care a fost găsit de către organele de urmărire penală.

Înainte de a arunca cadavrul, suspecţii au preparat soda caustică cumpărată anterior şi au stropit victima cu soluţia rezultată, în zona capului, cu scopul de a-i descompune faţa pentru a nu putea fi recunoscut în cazul în care ar fi fost găsită, după care au lăsat-o pe digul canalului, într-o zonă cu vegetaţie deasă.

Cercetările continuă în această cauză, urmând a se formula propunere de arestare preventivă către Judecătorul de drepturi şi libertărţi din cadrul Tribunalului Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.