Bărbat salvat de pompierii bihoreni din mijlocul apelor (video)

1267

Un bărbat a fost salvat de pompierii bihoreni, după ce, duminică dimineață, a fost surprins de creșterea bruscă a apei.

​În cursul zilei de duminică, 26 decembrie, în jurul orei 10.15, pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au fost solicitați să intervină pentru evacuarea unui bărbat de la Stația de Epurare a Apei din localitatea Ioaniș, acesta fiind surprins de creșterea nivelului apei, din cauza precipitațiilor abundente, peste terenul arabil pe care trebuia să-l străbată pentru a ajunge la drumul principal, în unele locuri adâncimea apei fiind de aproximativ un metru.

​Pompierii beiușeni s-au deplasat de urgență la fața locului, cu o autospecială de intervenție și o barcă, însă nu s-a impus utilizarea acesteia din urmă. Forțele de intervenție au echipat corespunzător bărbatul, în vârstă de 65 de ani, l-au asigurat și l-au adus teafăr, la loc sigur.

Reamintim că, conform avertizării hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, până în data de 27 decembrie, ora 24:00, județul Bihor se află sub incidența Codului Portocaliu, care vizează râurile din bazinele hidrografice Crişul Repede și Crişul Negru, fenomenele avertizate fiind “Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE”.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.