Bărbat salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de circa 15 metri

1317
Bărbat salvat de pompieri dintr-o fântână
Foto ©️ ISU Bihor

​Luni, 1 decembrie, echipajele specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) au fost solicitate, prin Sistemul Unic 112, să intervină în municipiul Oradea, pentru salvarea unui bărbat, în vârstă de 33 de ani, căzut într-o fântână.

​Apelul, care sesiza că o persoană căzuse într-un puț de pe strada Cântărețului din Oradea, a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, în jurul orei 12.45, moment în care, pentru salvarea victimei, au fost mobilizate două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea și echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea.  

​Ajunse rapid la fața locului, forțele de intervenție au constatat că bărbatul se afla într-o fântână secată, adâncă de aproximativ 15 metri. Utilizând scara culisabilă, unul dintre pompieri a coborât în fântână, asigurând victima, care era conștientă și cooperantă, pentru acțiunea de evacuare, după care, cu ajutorul centurilor de siguranță, corzilor de salvare și a altor accesorii specifice, aceasta a fost scoasă la suprafață.

​După efectuarea evaluării de specialitate și acordarea îngrijirilor medicale necesare, bărbatul, care prezenta policontuzii, a fost transportat de echipajul SMURD la Unitatea de Primire Urgențe. 

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.