Bărbat salvat de la înec de pompierii militari (video)

834
pompieri baraj salvare inec
Foto © ISU Bihor

Marți, 14 mai, în jurul orei 17.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost anunţat, prin sistemul unic 112, cu privire la faptul că un bărbat se afla în pericol de a se îneca în apele Crişului Repede, pe raza străzii Sovata din municipiul Oradea.

La faţa locului au fost mobilizate de urgență un echipaj de căutare-salvare de la înec din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, de la Detașamentul 1 de Pompieri Oradea. Pompierii militari au acționat cu barca pneumatică, reușind să ajungă rapid la victimă și să o salveze chiar în momentul în care aceasta nu se mai putea menține la suprafață, fiind aproape în întregime sub apă.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, care prezenta hipotermie ușoară și contuzii, a fost adus la mal şi predat echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat asistență medicală, transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.