Bărbat reținut de polițiști după ce a încercat să violeze o tânără, pe care a și talharit-o

693
Reținut de polițiști
Foto caracter ilustrativ

Bănuit că ar fi încercat să violeze o tânără, pe care a şi tâlhărit-o, depistat, reţinut cu operativitate de poliţiştii orădeni şi arestat de magistraţi.

Sâmbătă, 20 iunie, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au reţinut pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, un bărbat de 45 de ani, din comuna Beliu, judeţul Arad, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă de viol.

Acesta este bănuit de poliţiştii orădeni că, la 19 iunie a.c., la ora 21.30, în timp ce o tânără de 18 ani, din comuna Ciumeghiu, se deplasa pe terasamentul căii ferate, în proximitatea pasarelei care face trecerea dinspre stradaPescăruşului înspre strada Ecaterina Teodoroiu din municipiulOradea, ar fi acostat-o şi, prin violenţă, ar fi încercat să o dezbrace pentru a întreține cu aceasta relații sexuale neconsimțite. 

De asemenea, cel în cauză este bănuit că, tot prin violență, ar fi deposedat-o pe victimă de o poșetă în care avea diverse bunuri, provocându-i un prejudiciu declarat în valoare de 40 de lei. 

Bărbatul a fost întrerupt de trei trecători, care au intervenit la strigătele de ajutor ale victimei şi au apelat poliţia. Acesta a fost identificat şi prins cu operativitate de poliţiştii de ordine publică orădeni, la aproximativ 10 minute de la comiterea faptei, în imediata apropiere, pe strada Pescăruşului din Oradea.

De asemenea, poliţiştii orădeni au recuperat, integral, de la cel în cauză, bunurile sustrase.

La 21 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea l-au prezentat pe bărbatul de 45 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă de viol. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.