Bărbat reținut de polițiști după ce a furat din două locuințe bunuri în valoare de 6.000 lei

749
Reținut
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat bănuit că ar fi sustras bunuri în valoare de 6.000 de lei din două locuințe, reținut de polițiști și arestat de magistrați.

Duminică, 28 februarie, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat și cercetat un bărbat de 31 de ani, din Tinca, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Tinca îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 10 – 19 februarie a.c., ar fi pătrunsprin escaladare și efracție într-un imobil din Tinca și ar fisustras mai multe cabluri din cupru și articole de îmbrăcăminte, provocând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

De asemenea, acesta este bănuit de polițiști că, în perioada 1 –27 februarie a.c., ar fi pătruns tot prin escaladare și efracție în incinta unui alt imobil din Tinca, de unde ar fi sustras mai multe uși de la sobele de teracotă, pe care le-ar fi smuls, o plită de la o sobă, două chiuvete din fontă și alte diverse bunuri, provocând un prejudiciu total în valoare de 4.000 de lei. Acesta ar fi valorificat ulteriror, bunurile sustrase, la un centru de colectare a fierului vechi din localitatea Tinca.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca l-au reținut pe bărbatul de 31 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Luni, 1 martie a.c., polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca l-au prezentat pe acesta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 31 de ani un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.