Bărbat prins în timp ce tăia lemne ilegal

2077
Lemene foc
Foto caracter ilustrativ

Bănuit că ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras 2,78 de metri cubi de lemne, de pe raza unui canton silvic, depistat cu operativitate de polițiștii bihoreni.

 

Luni, 16 mai, la ora 18.03, polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au fost sesizați de către personalul de la un canton silvic că, persoane necunoscute au tăiat, din locul numit „Pârâul Ghețarului” din comuna Fânațe, județul Bihor, 3 arbori din specia ulm și 1 arbore de esență fag, nemarcaţi, în volum total de 2,78 de metri cubi.

Materialul lemnos rezultat, în valoare de 437,74 de lei, a fost sustras de la faţa locului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției nr.10 de Poliție Rurală Ștei au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 42 de ani, din comuna Câmpani, județul Bihor. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Tăiere ilegală de arbori” și ,,Furt de arbori”.

Tot luni la ora 20.30, în localitatea bihoreană Belfir, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din localitatea Tinca, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,6 metri cubi delemne de foc, specia gorun, fără a avea documente de proveniență.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, învaloare de 473,2 lei a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie la Ocolul Silvic Tinca.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.