Bărbat, bănuit de repetate furturi din buzunare sau din genți, reținut de polițiști

278
Reținut de polițiști
Foto caracter ilustrativ

Marți, 2 martie,, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au continuat cercetările față de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Marghita, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (șase acte materiale).

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 28 decembrie 2020 – 23 februarie a.c., atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în timp ce se afla în spații publice sau în mijloacele de transport în comun de peraza municipiului Oradea, ar fi sustras sau ar fi încercat să sustragă diverse bunuri, din gențile, poșetele sau din buzunarele a șase persoane, cauzând un prejudiciu total estimat la 3.080 de lei.

Astfel, acesta este bănuit că, la 28 decembrie 2020, în jurul orei 15.33, în timp ce se afla într-un magazin de pe stradaOlimpiadei din Oradea, ar fi sustras din buzunarul unei femei un portmoneu care conținea cartea de identitate, permisul de conducere, cardul de sănătate, două carduri bancare, un card de bonuri de masă și aproximativ 370 de lei, cauzând un prejudiciu total estimat la 600 de lei.

De asemenea, bărbatul de 46 de ani este bănuit că, la 1ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, ar fi sustras un telefon mobil și 30 de lei, dintr-un dulap neasigurat, situat în vestiarul piscinei unui hotel din Oradea, cauzând un prejudiciu în valoare de 1.000 de lei.

Același bărbat este bănuit că, la 9 ianuarie a.c., în intervalul orar 15.30 – 16.05, în timp ce se afla într-un magazin dintr-un complex comercial din Oradea, ar fi sustras, dintr-un cărucior de cumpărături lăsat nesupravegheat, un portmoneu careconținea 1.000 de lei, două carduri bancare și două carduri de sănătate, cauzând un prejudiciu total estimat la 1.100 de lei.

Cel în cauză este bănuit că, la 20 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30, în timp ce se afla în sediul unei instituții publice din Oradea, ar fi încercat să sustragă, din poșeta unei femei, un portmoneu care conținea acte personale și bani.

Acesta este bănuit și că, la 17 februarie a.c., în jurul orei 09.40, în timp ce se afla în sediul altei instituții publice din Oradea, ar fi sustras dintr-o geantă un portmoneu care conținea mai multe documente și aproximativ 380 de lei, cauzând un prejudiciu estimat la 380 de lei.

Totodată, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 46 de ani, că la 23 februarie a.c., în jurul orei 08.35, în timp ce se afla într-un tramvai care circula pe strada Corneiul Coposu din Oradea, ar fi încercat să sustragă bunuri, respectiv 10 lei și un card bancar, din buzunarul unei genții aflată în brațele unei femei, fiind surprins de aceasta.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei l-au reținut pe bărbatul de 46 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Miercuri, 3 martie, acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.