Banuiti ca ar fi taiat ilegal si ar fi sustras 8,5 metri cubi de lemne, de pe raza unui canton silvic, depistati cu operativitate de politisti

464
Copac tăiat
Foto caracter ilustrativ
 

Bănuiți că ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras 8,5 metri cubi de lemne, de pe raza unui canton silvic, depistați cu operativitate de polițiștii bihoreni.

 

Luni, 30 martie, la ora 13.00, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au fost sesizați de către personalul silvic de la un canton silvic că, la 29 martie a.c., în intervalul orar 16.0018.00, persoane necunoscute au tăiat, din locul numit Vârful Criștioare, 4 arbori de esență fag, nemarcaţi, în volum total de 8,5 metri cubi.

Materialul lemnos rezultat, în valoare de 2.536 de lei, a fost sustras de la faţa locului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au identificat cu operativitate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind doi bărbați de 31 și 29 de ani, ambii din comuna Archiș, județul Arad.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Tăiere ilegală de arbori” și ,,Furt”.

Tot, luni, la ora 15.28, pe drumul județean 764/ABudureasa, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din municipiul Beiuș, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, efectuând transport multiplu, în baza aceluiași aviz.

Materialul lemnos, în valoare de 507 lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Beiuș, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.