Azi a avut loc recepția noii Unități de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean din Oradea

243

În urma finalizării lucrărilor de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, azi, 25 noiembrie, are loc și recepția lucrărilor, respectiv semnarea procesului verbal de recepție.

Cu acest prilej, managerul Gheorghe Carp a declarat: „Azi are loc recepția noii Unități de Primiri Urgențe în prezența reprezentanților Băncii Mondiale, ai Ministerului Sănătății, Primăriei Oradea și Spitalului Județean. Controlul de la ISU s-a efectuat deja, toate documentele sunt pregătite, astfel, că sperăm că de mâine începem mutarea în noua Unitate de Primiri Urgențe”.

Dacă totul decurge fără probleme, de vineri dimineața, pacienții care vor avea nevoie de servicii de urgență vor fi tratați în noua unitate. 

Noul corp al Unității de Primiri Urgențe ((UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea este unul dintre cele mai moderne unități de primiri urgențe din România și a fost finalizat la începutul săptămânii trecute. Investiția a fost făcută printr-un parteneriat încheiat între Municipiul Oradea, Spitalul Județean și Ministerul Sănătății, valoarea acesteia ridicându-se la aproximativ 32 milioane de lei,  58% din această valoare fiind asigurată de Ministerul Sănătății, iar 42% de Primăria Oradea.

Prin acest proiect s-a realizat extinderea pe latura estică a corpului B al spitalului, cu un corp de clădire cu regim de înălțime D+P+E. Lucrările au constat în amenajări în clădirea existentă pe 985,30 mp și extinderea demisolului, parterului și etajului I cu 4.899,82 mp, din care 357,85 mp o terasă circulabilă. Totodată, s-au realizat două zone de acces a personalului în clădirea extinsă, pe latura nordică (dinspre strada Gheorghe Doja) și pe latura estică.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.