Aveţi grijă de părinţii şi bunicii dumneavoastră!

1476
Smurd Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă
 

Pompierii militari bihoreni trag, din nou, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte siguranţa persoanelor în etate, adresând cetăţenilor rugămintea de a se implica activ în protejarea vieților părinţilor, bunicilor, prietenilor sau a vecinilor aflaţi la o vârstă înaintată şicare locuiesc singuri. 

Astfel, prin vizite sau convorbiri telefonice zilnice se pot preîntâmpina multe evenimente nedorite, soldate uneori, din nefericire, cu pierderea celor dragi. 

Numai în luna octombrie, echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) au intervenit pentru salvarea a peste 20 de persoane (cele mai multe dintre acestea fiind de vârstă înaintată) aflate în situații de urgență în propriile locuințe.

Două astfel de operaţiuni de salvare au fost desfăşurate și în cursul zilei de luni, 8 noiembrie.

​Primul apel, primit în dispeceratul ISU Bihor, în jurul orei 09.00, solicita intervenția echipajelor specializate pentru salvarea unui octogenar, domiciliat în localitatea Aștileu.  

​Acționând cu accesoriile din dotare, pompierii militari au pătruns în locuință, găsindu-l pe proprietar căzut în hol, în imposibilitatea de a se ridica. 

​Pompierii militari paramedici din cadrul Stației de Pompieri Aleșd i-au acordat octogenarului, primul ajutor calificat, transportându-l ulterior la spital.

​În după-amiaza aceleiași zile, pompierii Gărzii 1 Mai au desfășurat o operațiune similară, în localitatea Rontău, comuna Sânmartin.

​Și în acest caz, proprietarul locuinței era căzut într-una dintre încăperi, aflându-se în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca din cauza unor probleme de natură medicală.

​Pompierii militari paramedici ai Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au acordat septuagenarului îngrijirile necesare, după care l-au transportat la spital pentru investigații și îngrijiri suplimentare.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.