-2.8 C
Aleşd
joi, 9 februarie 2023
AcasăBihorAvansează lucrările la Centura Sânmartin

Avansează lucrările la Centura Sânmartin

Începute în data de 18 octombrie, lucrările la Centura Sânmartin avansează într-un ritm susținut. Până în prezent, s-a lucrat la decopertarea de teren vegetal și îmbunătățirea terenului la cota de fundare, prin stabilizare cu lianți hidraulici. De asemenea, au fost efectuate operațiuni de așternere, nivelare și compactare a straturilor de umplutură și balast.

- Publicitate -

În ceea ce privește etapa de construire a podurilor, au fost amenajate drumul și platformele tehnologice pentru instalația de forare a piloților, iar în prezent se realizează lucrări de forare a piloților la nivelul pasajului și se continuă procesul de nivelare și compactare a stratului de balast. 

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km, cu bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Sunt prevăzute 2 benzi de circulație, câte una pe sensul de mers, și, în plus, o pistă de biciclete. Proiectul prevede construirea a 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct și 4 noduri rutiere.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCTII ERBASU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORASENESTI S.A. – PROCONS GROUP SRL. Durata de execuție a drumului a fost stabilită la 12 luni.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, cu TVA inclus. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI