Autoturism în valoare de 30.000 de euro căutat de autorităţile din Ungaria, depistat de poliţiştii de frontieră din Vama Borș

378

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, au descoperit un autoturism marca Land Rover, model Range Rover Sport, în valoare de 30.000 de euro, căutat de autorităţile din Ungaria. 

În data de 29.08.2020, în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român A.M., în vârstă de 43 de ani, conducând autoutilitara marca Iveco tip platformă, pe care transporta autoturismul marca Land Rover, model Range Rover Sport.

​La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi documentele autoturismului transportat. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina figurează ca „bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Ungaria.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de o persoană care l-a rugat să-i transporte mașina, din Ungaria în România, în vederea efectuării unor reparații, menţionând că nu ştia că autoturismul era căutat de autorităţi.

Autoturismul, în valoare de 30.000 de euro, a fost indisponibilizat, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.