Autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit de poliţiştii de frontieră în Vama Borș

532

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș au descoperit un autoturism marca BMW, model X6, în valoare de 15.000 de euro, căutat de autorităţile din Marea Britanie, alerta fiind emisă în urmă cu o lună.

În data de 01.08.2019, în jurul orei 07.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român M.D., în vârstă de 56 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară marca Mercedes Benz și remorcă marca Kassbohrer, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta, pe platformă, un autoturism marca BMW X6, înmatriculat în Marea Britanie, fabricat în 2009.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul de pe platformă figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în urmă cu o lună de zile.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a fost angajat în calitate de şofer pentru a transporta autoturismul și nu ştia că acesta este căutat de autorităţi.

Mijlocul de transport, în valoare de 15.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borș, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea în data de 31.07.2019, în jurul orei 11.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Germania, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate și un permis de conducere, ambele emise de autorităţile din Germania.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentelor prezentate. Totodată, cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că bărbatul este cetăţeanul german S.D., în vârstă de 32 de ani şi avea emis pe numele său un mandat de arestare, emis de autorităţile germane, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni pe teritoriul Germaniei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Persoana respectivă a fost predată unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea dispunerii măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.