Autoritățile au aprobat lista cu spațiile de cazare din județul Bihor destinate refugiaților ucraineni

482

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de luni, 15 martie, lista spațiilor de cazare de la nivelul județului Bihor destinate refugiaților ucraineni.

 

Lista, întocmită de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bihor, cuprinde 16 unități administrativ-teritoriale care pun la dispoziție locații precum cămine culturale, internate, și baze sportive, etc., precum și 101 operatori privați, de tipul hoteluri, pensiuni, agropensiuni și case de vacanță autorizate. Conform listei, administrațiile locale pot asigura cazare pentru 422 de persoane și masa pentru 432 de persoane, iar operatorii economici oferă 2.892 de locuri de cazare și pot asigura masa pentru 2. 639 de persoane.

Hotărârea CJSU prevede ca, în vederea utilizării eficiente a fondurilor publice, repartizarea în vederea cazării refugiaților din Ucraina se va face cu prioritate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile publice locale.

Potrivit prevederilor HG nr. 315/2020, în locațiile pentru refugiaţi stabilite de CJSU pentru costuri aferente cazării vor putea fi decontați 50 de lei/zi/persoană în cazul spațiilor puse la dispoziție de autorități sau instituții publice, respectiv 100 de lei/zi/persoană (TVA inclus) sau 230 lei/zi (TVA inclus) în cazul în care într-o singură cameră sunt cazate două sau mai multe persoane, pentru spațiile care aparțin operatorilor economici privați.

“Efortul autorităților în asistența refugiaților ucraineni va fi unul pe termen lung. Prin mecanismele adoptate astăzi ne-am asigurat că acest sprijin va fi constant și eficient.“, a declarant prefectul Dumitru Țiplea.

Aici puteți parcurge în întregime Hotărârea CJSU nr. 5/2022:

Hotarare-nr.-5-CJSU-BIHOR-spatii-cazare-refugiati

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.