Autogara Marghita a devenit operațională

193

Începând de astăzi, 11 octombrie, Autogara Marghita a devenit operațională, iar transportul public județean va funcționa după graficul de circulație stabilitde Consiliul Județean Bihor. 

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a acordat Primăriei Municipiului Marghita licența pentru activități conexe transportului rutier – activități desfășurate de autogară începând cu data de 8 octombrie, pe o perioadă de 5 ani, până în 2026. 

Autogara Marghita este o investiție a Consiliului Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD Bihor). Amplasamentul a fost predat în administrarea Primăriei Municipiului Marghita, care a realizat lucrările de peisagistică. 

Orarul de circulație face parte din programul de transport public județean și poate fi consultat pe website-ul Consiliului Județean, la următorul link: http://bihortransport.ro/ro/

Autogara este compusă din două corpuri. Primul, cu o suprafață de 105 mp, are o zonă de așteptare (20-30 de persoane), punct de vânzare bilete și informare (accesibil din două direcții – exterior și interior) și grupuri sanitare. Clădirea este prevăzută cu un chioșc, un vestiar pentru personal și o cameră tehnică/întreținere. În zona de așteptare este amplasat un afișaj electronic pentru sosiri/plecări și un sistem de sonorizare. Cea de-a doua construcție este reprezentată de peronul de așteptare,prevăzut cu o copertină acoperită. Acesta are o suprafață de 272 mp. 

Firma responsabilă de lucrările de la Marghita a fostFlodor Transcom SRL, iar valoarea contractului a ajuns la 914.190,35 lei, fără TVA. Lucrările s-au încheiat cu aproximativ o lună înainte de termenul de 5 luni stabilit prin contract.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.