Autobuz cu emisii zero, în teste la Oradea

64
Solaris Urbino 12 Hydrogen
Foto ©️ OTL SA

În data de 22 decembrie 2021 în curtea OTL SA a ajuns autobuzul Solaris Urbino 12 Hydrogen, un autobuz de ultimă generaţie prietenos cu mediul, cu emisii zero.

Acest autobuz este silenţios şi cu un nivel foarte scăzut de vibraţii, cu o autonomie de până la 350 km, cu timp scurt de alimentare (aprox. 10 minute), dotat cu podea complet coborâtă, rampă de acces la uşa 2, acţionată manual, destinată persoanele cu dizabilităţi, dar şi cărucioarelor pentru copii. Cu o capacitate totală de transport de 87 de persoane, din care 33 pe scaune, autobuzele sunt dotate cu un sistem de ventilaţie, în salonul autobuzului există un spaţiu generos (2 metri) în salon, pentru carucioarele cu rotile.​

OTL SA va testa autobuzul până după sărbători pe traseele de transport în comun ale societăţii iar în urma acestor teste, rezultatele vor fi comparate cu rezultatele autobuzelor electrice şi hybrid pe care societatea le are în dotare putându-se astfel trage concluziile potrivite privind randamentul şi eficienta autobuzului Solaris Urbino 12 Hydrogen.

Acest lucru ne va fi util în achizitia de autobuze prietenoase cu mediul şi în acelaşi timp eficiente din punct de vedere a costurilor.

​În Europa sunt, în acest moment, 109 posturi de lucruşi 51 de staţii de desfăşurare, iniţiativa de implementare a programului “autobuz curat” fiind deja semnată de 50 de oraşe.

​Cheltuielile/ kg de hidrogen sunt preconizate a fi în scădere pe măsura extinderii infrastructurii de distribuţie şiretail.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.