Au început lucrările la columbarul din Cimitirul Municipal Rulikowski

1084
 

Cimitirul Municipal Rulikowski va avea, la începutul anului viitor, un columbar pentru depunerea urnelor funerare ale decedaților incinerați. În aceste zile s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție, durata de realizare a investiției fiind de două luni jumătate – trei luni, în funcție de condițiile meteo.

Columbarul va fi amplasat de-a lungul gardului Cimitirului evreiesc neolog, având o lungime de 82 ml și o înălțime de aproximativ 2 m. „Construcția va fi din cărămidă, potrivită cu arhitectura locului, și va deține pentru început 336 de nișe, care vor putea fi inscripționate cu numele răposaților și închise. O astfel de investiție este necesară cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, am avut o cerere tot mai mare pentru locuri de păstrat urne. Apoi, nu trebuie neglijat nici celălalt aspect, și anume că suprafața pentru locuri de veci clasice se reduce considerabil, într-o perioadă în care numărul înmormântărilor este tot mai mare”, precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public SA Oradea.

Nișele de depozitare a urnelor vor avea dimensiunea de 40 cm x 50 cm. Nișele vor fi închise cu panouri de marmură de 1,5 cm grosime, panouri pe care vor putea fi inscripționate numele defuncților și data nașterii/decesului. În fața columbarului va fi realizată o alee de circulație din dale de beton.

Valoarea totală a investiței este de 270 mii lei, lucrările fiind executate de SC Siles Exim SRL. Finanțarea investiției este realizată din fonduri proprii ale Administrației Domeniului Public SA Oradea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.