Au fost finalizate și recepţionate lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 11 din Oradea

108
Școala Gimnazială nr. 11 din Oradea
Școala Gimnazială nr. 11 din Oradea
 

Au fost recepționate lucrările de reabilitare la una dintre cele mai mari unități de învățământ din Oradea. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 11, modernizarea unității de învățământ realizându-se cu fonduri europene.

 

Situată pe strada Moldovei din Oradea, Şcoala nr. 11 este una dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din zona de vest a oraşului, fiind frecventată de orădenii din Rogerius şi Oncea şi de navetiştii din partea de nord a Zonei Metropolitane. 

Anul trecut, unitatea de învăţământ a intrat într-un amplu proces de reabilitare, astfel că avut loc schimbarea tâmplăriei exterioare unde a fost cazul şi aplicarea glafurilor exterioare, termoizolarea pereţilor exteriori şi reparaţii la tencuielile exterioare, desfacerea pardoselilor interioare şi realizarea lucrărilor pentru refacerea acestora cu parchet, realizarea de reparaţii la nivelul tencuielilor, montarea paratrăznetului, extinderea zonei aferente vestiarelor, termoizolarea soclului, refacerea circuitelor electrice şi completarea acestora cu circuite de curenţi slabi (supraveghere video, semnalizare incendiu, efracţie). 

Totodată, s-a lucrat la refacerea trotuarelor de protecție existente sau trotuare de protecție noi pe tot perimetrul clădirilor, amenajarea pistelor de alergare și sărituri cu suprafața de tartan, curăţarea zonelor verzi şi crearea altor părţi de covor vegetal, realizarea elementelor de protecţie în zonele aferente terenului de fotbal, realizarea împrejmuirii din confecție metalică zincată, realizarea racordurilor şi schimbarea gurilor de scurgere a apelor pluviale din curte, construirea unui teren de minifotbal.  

Au mai fost realizate lucrări de rezistență, intervenţii structurale la Corp vestiare la sala de gimnastică, Corp A şi B și la Corpul de legătură, precum și lucrări de reparaţie la elementele nestructurale, spre exemplu: reparaţii la acoperiş, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor, parazăpezi şi ţigle de aerisire.

Toate aceste intervenții au avut rolul de a asigura crearea unor condiții superioare, contribuind la îmbunătățirea calității mediului în care se desfășoară actul didactic în municipiul Oradea și de a crește accesul, calitatea și gradul de atractivitate al serviciilor educaționale în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 11 Oradea.

Lucrările au fost executate de asocierea formată din S.C. Drum Asfalt SRL – lider de asociere, și S.C. Trameco SRL- asociat și SC Lemacons SRL – asociat. 

Valoarea proiectului a fost de 15.856.425,84 lei inclusiv TVA. Finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a municipiului Oradea este de 2% din valoarea eligibilă. 

Proiectul „Reabilitare fațade şi amenajări interioare, reabilitare instalații sanitare şi electrice la Şcoala Gimnazială nr. 11 Oradea” având cod SMIS 120366, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a fost implementat de către Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar şi Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

 

Urmărește-ne și pe Google News