Atmosferă de Crăciun și la Penitenciarul din Oradea (foto)

1024
Penitenciarul din Oradea
 

Atmosfera de Crăciun și la Penitenciarul din Oradea, unde spațiul de deținere a fost împodobit cu ghirlande, luminițe și ornamente create de către deținuți. Pe holuri au fost puși brazi împodobiți, iar mai multe persoane aflate în detenție au prezentat un program de colinde.

 

Activitățile dedicate perioadei Crăciunului, organizate prin implicarea specialiștilor din cadrul Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarul din Oradea și de colaboratori ai instituției, au început de acum câteva zile, când deținuții care nu sunt vizitați au primit pachete cu alimente și produse de igienă din partea unor asociații de întrajutorare.

”În Ajunul Crăciunului, grupul de colindători din rândul persoanelor private de libertate, pregătit sub îndrumarea educatorilor, a prezentat un program special de colinde pe secțiile de deținere, însuflețind locul de deținere și imprimând o atmosferă sărbătorească. De asemenea, spațiul de deținere a fost pavoazat cu brazi împodobiți, iar o parte din ornamente au fost create de deținuți în cadrul atelierelor ocupaționale”, a explicat pentru bihorjust.ro, subcomisarul de poliție penitenciară Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Oradea,

Pe lângă aceasta, la inițiativa asistenților sociali, a fost demarată campania caritabilă „Dăruiește viață”, în cadrul căreia deținuții au fost stimulați să doneze produse alimentare unor persoane care trec prin situații dificile de viață, aflate în grija Asociației ”Friends – Hope for Humanity”.

”Implicarea persoanelor private de libertate în activități de promovare a tradițiilor românești și a obiceiurilor de iarnă contribuie nu doar la cunoașterea semnificațiilor religioase și morale ale acestora și la valorizarea unor norme creștine, ci și la formarea unor atitudini prosociale și a respectului față de semeni”, a mai spus subcomisarul Adina Bîrda.

 

Urmărește-ne și pe Google News