Atentie pe DN 76! Traficul rutier va fi deviat incepand de azi pentru finalizarea unor lucrari

863

Pentru a relua ritmul accelerat al lucrărilor de reabilitare pe DN76, traficul de tranzit va fi deviat temporar pe sectorul cuprins între Hidișelu de Sus și Copăceni, începând de azi, 29 septembrie, ora 08.00.

 

În urma analizei efectuate în cadrul vizitei în teren a prefectului Dumitru Țiplea, s-a constatat o scădere cu cca 25% a ritmului de lucru față de intervalul 31 august-18 septembrie, când traficul a fost deviat pentru prima dată pe sectorul menționat, iar lucrările de reabilitare au avansat în ritm alert. În consecință, prefectul, împreună cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj și ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a luat decizia unei noi devieri temporare a traficului pe porțiunea dintre Hidișelu de Sus și Copăceni, în perioada 29 septembrie-30 octombrie.

Conform deciziei, traficul rutier de tranzit va fi deviat pe porțiunea cuprinsă între localitățile Hidișelu de Sus și Copăceni, de la km 141+100 până la km 167+700, de luni până vineri, în intervalul orar 07.30 – 18.30. Traficul auto va fi direcționat pe drumurile județene 768 și 795, respectiv prin localitățile Calea Mare, Lăzăreni, Holod, Vintere.

Polițiștii bihoreni vor fi prezenți în trafic la capetele sectorului de drum restricționat, pentru a dirija și devia circulația pe ruta ocolitoare menționată. Restricțiile de circulație nu se vor aplica persoanelor care locuiesc în localitățile traversate de porțiunea din DN 76 restricționată și nici serviciilor de intervenție, ambulanță, poliție și pompieri.

Rugăm conducătorii auto prezenți în trafic să respecte restricțiile de circulație impuse pe tronsonul de drum național restricționat și indicațiile polițiștilor prezenți în teren. 

Prefectul Dumitru Țiplea declară că „decizia a fost luată în urma rezultatelor foarte bune din perioada în care traficul a fost deviat și lucrările de reabilitare au avansat rapid. Ne-am propus ca până pe 1 decembrie să circulăm pe asfalt nou între Oradea și Dealul Bitii. Mulțumesc pentru efort și înțelegere tuturor părților implicate: Secției Drumuri Naționale Oradea, Inspectoratului de Poliție Județean, constructorilor și, mai ales, cetățenilor.„

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.