Atenție la lumânări! Incendiu violent la un garaj și o magazie de lemne (video)

163

În cursul nopții de marți spre miercuri, 10 martie, în jurul orei 02.20, Stația de Pompieri Ștei a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Andrei Mureșanu din localitate.

În momentul sosirii echipajelor de stingere, arderea se manifesta violent la un garaj din lemn și o magazie de lemne, existând pericolul extinderii flăcărilor la celelalte magazii din lemn aflate în apropierea construcțiilor afectate de incendiu.

Pompierii militari au acționat timp de aproximativ 1 oră și 20 de minute, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să împiedice propagarea incendiului lacelelalte construcții, după care au îndepărtat efectele negative ale evenimentului, până în jurul orei 04.00.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de o lumânare lăsată aprinsă în garaj. 

​Ca urmare a producerii incendiului, au ars garajulconstruit pe structură de lemn, autoturismul aflat în interiorul acestuia, o magazie din lemn construită pe o suprafață de circa 5 metri pătrați și un metru ster de lemne.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieți omenești, pompierii militari bihoreni vă reamintesc că este foarte important să stingeţi lumânările atunci când părăsiţi încăperea și să vă asigurați că sunt stinse complet în timpul nopţii.

De asemenea, nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărți, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii. Folosiți întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate și suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.