Atenție la coșurile de fum! Persoană rănită în urma unui incendiu

242
 

Vineri, 5 iunie, în jurul orei 11.40, în urma unui apel primit prin 112, care sesiza producerea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Poclușa de Barcău, comuna Chișlaz, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a mobilizat la adresa indicată de apelant, două echipaje  de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita și Gărzii Sălard, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

 

Ajunși la locul intervenției, pompierii au procedatconcomitent la localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta la podul casei, la acordarea primului ajutor calificat fiicei proprietarilor, care s-a rănit încercând să stingă incendiul înaintea sosirii echipajelor specializate, respectiv la evacuarea mobilierului și a aparatelorelectrocasnice din bucătărie, precum și a două butelii.

Victima, în vârstă de 36 de ani, care prezenta arsuri de gradul II la nivelul spatelui, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Județean Oradea de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

 Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un coș de fum deteriorat.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars planșeul din lemn al bucătăriei și un metru cub material lemnos din structura acoperișului și podului.

Echipajele de pompieri au stins incendiul în mai puțin de 10 minute, împiedicând propagarea flăcărilor la întregul acoperiș și în interiorul încăperilor locuinței. După lichidarea focarelor, pompierii militari au acționat pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului până în jurul orei 13.20.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente nefericite, soldate cu persoane rănite și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteştebihorenilor obligativitatea verificării periodice, curățării și reparării coșurilor de fum.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.