Aproape 60 de metri cubi de material lemnos, confiscați de polițiști

698
Lemne
Foto caracter ilustrativ

Aproape 60 de metri cubi de material lemnos, confiscați de polițiștii din Finiș de la o societate comercială care-i deținea fără documente legale.

Joi, 13 februarie, în intervalul orar 08.00 16.00, pe raza comunei bihorene Finiş, polițiștii Postului de Poliţie Finiş împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Bihor au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, pentru verificarea exploatărilor, depozitelor și a modului de valorificare a materialului lemnos.

În cadrul acțiunii au fost efectuate controale la patru agenţi economici și aplicate patru sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010.L

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost confiscați 58,60 metri cubi de material lemnos, în valoare de 8.348,58 de lei, iar alți 5 metri cubi de material lemnos, în valoare de 1.080 de lei, au fost confiscați valoric.

Astfel, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială cu sediul în comuna Finiș, au fost descoperiți 58,6 metri cubi de material lemnos fără documente de proveniență (38,28 metri cubi de lemn rotund, specia plop, 8,17 metri cubi de lemn rotund, specia mesteacăn, 2,15 metri cubi de lemn rotund, specia fag și 10 metri cubi de lemn fasonat la metru, speciile plop, mesteacăn şi fag), în valoare totală de 8.348,58 de lei.

Agentul economic a fost sancţionat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cei 58,60 metri cubi de material lemnos, fără documente de proveniență, au fost confiscați şi predați în custodie la Ocolul Silvic Lăzăreni.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la depozitul unei alte societăți comerciale cu sediul în localitatea Finiș, s-a constatat faptul că din gestiunea firmei lipseau 5 metri cubi de lemn rotund de fag, în valoare de 1.080 de lei.

Agentul economic a fost sancţionat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos lipsă a fost confiscat valoric.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.