Aproape 100 de şoferi, pietoni şi biciclişti sancţionaţi de polițiști într-o singură zi. Amenzi de 39.000 lei

216
biciclist polița amendă
Foto caracter ilustrativ

Aproape 100 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune.

Luni, 29 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 39.005 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute treicertificate de înmatriculare și au fost constatate şaptetamponări.  

29 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, opt participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancţionaţi 18 biciclişti, 10 sancţiuni au fost aplicate pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.