3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Anul academic 2023-2024 s-a deschis azi la Universitatea din Oradea

Sute de studenți și părinți, membrii corpului academic și  oficialități locale au participat azi, 2 octombrie la ceremonie festivă de deschidere a noului an la Universitatea Oradea. 

- Publicitate -

Astfel, la ceremonia de deschidere au luat parte prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității Oradea, prof.univ.dr.habil. Sorin Șipoș, prorectorul Universității, conf.univ.dr. Vasile-Aurel Căuș, președintele Senatului Universității, primarul municipiului Oradea, Florin Birta, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, prefectul județului, Dumitru Țiplea, episcopul ortodox al Oradiei, PS Sofronie Drincec și episcopul greco-catolic, PS Virgil Bercea.

Primarul Florin Birta a vorbit despre rolul important pe care îl are Universitatea Oradea în dezvoltarea orașului. Acesta s-a adresat celor prezenți astfel: „Universitatea din Oradea este o cetate în interiorul unui oraș-cetate. Gândiți-vă că sunt orașe în România sau municipii care nu au 20.000 de locuitori. Universitatea din Oradea, din datele prezentate de domnul rector, are peste 21.000 de studenți în acest an. Felicitări! Suntem un oraș în interiorul orașului nostru. Totodată, suntem interdependenți să ne dezvoltăm împreună. Orașul Oradea nu se poate dezvolta mai mult fără ca Universitatea să se dezvolte și, la fel, Universitatea nu se poate dezvolta mai mult fără ca orașul să se dezvolte în continuare. Noi am înțeles aceste lucruri la nivelul administrației locale și județene prin toate investițiile pe care le-am făcut în partea de infrastructură pietonală, rutieră, spații verzi, infrastructură spitalicească, prin atragerea de investitori privați, și aici dau doar două exemple, fabrica nemțească Stihl și finlandezii de la Nokian. Încercăm astfel să creăm condiții prin care să creștem nivelul de trai al locuitorilor noștri, dar asta nu o putem face decât împreună, iar Universitatea va avea un rol important în ceea ce înseamnă dezvoltarea orașului în viitor. De aceea, doresc să vă mulțumesc pentru parteneriatele pe care le avem. În acest an universitar vor fi gata cele două cămine studențești cu peste 450 de locuri de cazare, astfel că toți studenții care aleg să studieze în Oradea vor avea condiții mult mai bune. Mai mult, în 3 – 4 noiembrie, în Oradea se organizează un festival studențesc și vreau să mulțumesc studenților care s-au implicat activ în organizarea acestui eveniment. Așadar, pe lângă posibilitățile de studiu, încercăm să creăm cât mai multe activități de timp liber, de recreere. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți! Iar studenților le doresc să rămână în Oradea și să se realizeze aici. Doamne ajută! Mult succes tuturor!”

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI