Amenzi în valoare de 75.881 de lei date de polițiștii bihoreni, într-o singură zi. 15 permise de conducere au fost reținute

508
Duster de poliție
Foto ©️ AlesdOnline arhivă

Joi, 24 februarie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 237 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 75.881 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări.  

134 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 26 de bicicliști și doi pietoni, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, alte cinci sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, trei conducători auto au fost sancționați pentru lipsa I.T.P., au fost sancționate trei opriri neregulamentare, iar 28 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. 

Roșiori / Cercetat penal pentru conducere fără permis.

Joi, 24 februarie, la ora 07.55, pe D.N. 19, în localitatea Roșiori a fost depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din comuna Diosig, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.