Amenzi de peste 20.000 de lei aplicate de jandarmi în week-end

756

Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, în perioada de referință a executat un număr de 161 de misiuni, din care 85 de misiuni în patrule mixte în cooperare cu polițiștii bihoreni, având ca principal scop prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 53 de sancțiuni, dintre care 17 de avertismente scrise și 36 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 22.400 lei pentru următoarele fapte: desfășurarea de activități comerciale fără îndeplinirea condițiilor legale și cu precădere pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2. 

În aceeași perioadă echipajele de jandarmerie au constatat 6 fapte de natură penală, din care 3 împreună cu lucrătorii I.P.J. Bihor și 3 independente pe linia furturilor din spații comerciale, braconaj piscicol și deținerea sau comercializare de produse de contrabandă.

În acest sfârșit de săptămână au avut loc mai multe acțiuni atât cu AJVPS Bihor cât și cu Parcul Natural Apuseni având ca scop apărarea și protejarea fondului cinegetic și piscicol. De asemenea au fost controlate mai multe autovehicule ce transportau material lemnos, ocazie cu care s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a peste doi metrii cubi de lemn de foc.

Astfel de acțiuni vor continua și dorim să reamintim iubitorilor de enduro că în perioada mai-iunie, au loc fătările la cervide: căprioară, cerb lopătar, cerb comun. In primele zile de viața, puii si vițeii sunt lăsați de către ciute si căprioare in locuri ferite, deoarece nu pot încă fugi. Aceștia sunt alăptați periodic, iar mama este tot timpul in apropiere. Zgomotele puternice pot speria puii, iar aceștia fie se pot accidenta, fie se pot pierde de mama!

Recomandăm să nu intrați in arii protejate (parcuri naturale, rezervații, etc). Dacă găsiți pui sau viței, nu atingeți aceste animale si nu le luați din locurile găsite . Nu vă apropiați pentru a vă face poze cu ele, deoarece pot fi abandonate din cauza mirosurilor cu care rămân impregnate: miros uman, deodorant, etc

Jandarmii alături de celelalte structuri vor fi în continuare la datorie, iar încălcările normelor legale nu vor fi tolerate

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.