Amenzi de 68.500 de lei pentru cei care nu au purtat mască în județul Bihor

318
Amenda mască
Foto caracter ilustrativ
 

Peste 5.500 de persoane legitimate, 314 societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor. 

 

Sâmbătă, 14 noiembrie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor. 

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 5.536 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 163 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 151 de mijloace de transport, din care 35 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 409 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 169.575 de lei. Dintre acestea, 343 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 68.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 41 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Totodată, au fost aplicate 6sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Alte 12 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 10.750 de lei, au fost aplicate unor persoane fizice identificate că nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr.55/2020, pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 3.000 de lei, unui operator economic, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Echipajele prezente în teren au aplicat o sancțiune cu amendăîn valoare de 2.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 5 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 2.175 de lei,au fost aplicate pentru nerespectarea Codului Rutier.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19. 

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.