Ambasadorul Republicii Slovace la București, Karol Mistrík se află joi și vineri în Bihor

139
Ambasadorul Republicii Slovace la București, Karol Mistrík-800x508
Foto © AlesdOnline

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România aduce la cunoștiință prima vizită în Bihor a Excelenței Sale Karol Mistrík, noul Ambasador al Republicii Slovace la București, în perioada 13-14 septembrie (a.c.).

Excelența Sa, cu ocazia acestei vizite în județul Bihor s-a întâlnit cu conducerea Prefecturii Județului Bihor, a Primăriei Oradea, dar și cu conducerea Consiliului Județean Bihor, pentru a purta discuții în vederea continuării parteneriatului de colaborare dar și sprijinul comunității slovace din județ.

Pe parcursul zilei de joi, începând cu ora 18:00 Excelența Sa, a participat și la recepția organizată cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Slovace în Cetatea din Oradea. Delegația a fost formată din Excelența Sa Karol Mistrík Ambasadorul Republicii Slovace la București, Adrian-Miroslav Merka Președinte U.D.S.C.R. și Miroslav Iabloncsik Consulul General Onorific al Republicii Slovace la Oradea.

Ziua de vinrei 14 septembrie va fi dedicată întălnirilor cu reprezentanții comunității slovace din comunele Șinteu, Popești și Suplacu de Barcău. În comuna Șinteu se va întâlni cu membri consiliului local dar și cu conducerea Primăriei Șinteu, deasemenea va vizita școala din localitate și biserica romano-catolică din Șinteu.

În comuna Popești, va vizita în localitatea Budoi, Liceul Teoretic Jozef Kozacek, singurul liceu slovac din județul Bihor. Pe parcursul zilei Excelența Sa, va face o vizită și la sediul U.D.S.C.R. F.Z. BIHOR din Valea Cerului, unde se va întălni cu conducerea U.D.S.C.R. F.Z. BIHOR și angajații U.D.S.C.R.