Alte 36 de autoturisme de serviciu noi au intrat în dotarea polițiștilor bihoreni

193

Joi, 20 august, polițiștii bihoreni au preluat 36 de autoturisme noi, marca Dacia Logan 0,9 TCe, repartizate Inspectoratului de Poliție Județean Bihor de Inspectoratul General al Poliției Române.

Autoturismele nou sosite în parcul auto al Poliției Bihorene fac parte din programul de reînnoire al parcului auto al Poliției Române din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Acestea reduc deficitul de autovehicule de la nivelul structurilor operative, în dotarea cărora vor intra pentru a fi folosite în activităţile zilnice și vor conduce la creşterea capacităţii de acţiune şi a gradului de siguranţă al cetăţenilor. 

Toate cele 36 de autovehicule vor fi repartizate structurilor de ordine publică din cadrul Poliției Bihorene. Astfel, 11 dintre acestea vor fi distribuite la polițiile din municipiul Salonta, municipiul Beiuș, municipiul Marghita, de la Ștei, Vașcău, Valea lui Mihai, Săcueni și Băile Felix, 24 dintre acestea vor ajunge la posturile rurale de poliție din cadrul secțiilor de poliție rurale Borod, Biharia, Cefa, Marghita, Tinca, Valea lui Mihai, Ștei, Beiuș, Oradea, iar unul va fi repartizat la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor.

Noile autoturisme intrate în dotarea polițiștilor bihoreni sunt modele cu patru uși, echipate cu motor pe benzină, având capacitatea de 900 cm cubi şi 90 de cai putere.

Noile autovehicule sunt prevăzute cu un separator metalic între scaunele din faţă şi cele din spate, astfel că persoanele transportate pe bancheta din spatele autospecialelor vor fi izolate. Supravegherea persoanelor transportate se va face cu ajutorul unui sistem de monitorizare amplasat pe bord.

Toate autospecialele sunt inscripționate cu noua colantare, au rampe de semnalizare acustice și optice, un set de roți suplimentar cu pneuri de iarnă și roată de rezervă, prize pentru stații și acumulatori suplimentari.

Autoturismele au număr de înmatriculare provizoriu, urmând a fi înmatriculate pe Inspectoratul de Poliție Județean Bihor.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.